Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridfullt läge




Tajsa, vad tänker du på?
Du tittar ut genom köksfönstret.
Sitter med svansen runt dig.
Kökslampan lyser upp.
Michael Jackson sjunger Bad
och jag kokar mina grönsaker.




Tajsa, nu ligger du på soffan i köket,
sluter dina ögon, men vad tänker du på?

Mörkret har omslutit gården, tystnaden
där ute ger ro i själen. Stjärnorna lyser,
likt små diamanter.


Tittar jag ut genom stora rumsfönstret,
kan jag se hur månens färd över himlen
färdas i ljusets hastighet...
Molnen vandrar hastigt, gömmer månen
som strax kommer åter.

Tajsa, drömmer du om livet utanför hemmet?
Nu du vaknat, tittar lite innan du tvättar dig
och somnar igen.

Mina grönsaker kokta nu.
Äntligen känns lugnet i kroppen.
Tröttheten efter B-12 injektionen
sov nästan hela dagen, behövdes
efter utmattning.








Fri vers av Filosofen2
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-18 21:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön text

Underbar avslutning!!!

Lugnet och hoppet
2012-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2