Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätten du stal

Är jag så annorlunda från dig?
Jag är född på samma planet,under samma himmel, med samma sol och måne, med samma lycka och sorg, som dig.
Vi delar så mycket som du inte ser, det som du vägrar att se, du ser det som du vill se, och du vill inte se den person jag är.

Är jag mindre värd som människa för att jag inte är som du? För att jag vill vara jag? Ska jag inte få vara mig själv som alla andra? Inte enligt dig.
Vad har jag gjort mot dig och dina som får dig att försöka trycka ner mig i smutsen? Är mina steg på denna jord är en plåga för dig? Du människa jag aldrig gjort illa, aldrig har skämmat, du tar dig rätten att dömma mig, dömma mig för det du ser från utsidan.

Har jag skrikit åt dig när du gått för dig själv? Hånat dig för den du vill vara? Tryckt ner ditt förtroende med ord och hånskratt? Spottat mot dig? Sett ner på dig som ett kryp?
Nej, men ändå tycker du dig ha rätt att göra så mot mig, en rätt du aldrig borde få, en rätt du stal. Så att du kan göra mitt liv till ett elände, för att förbättra ditt eget.
Jag vill ha frihet, att göra det jag vill, vara den jag vill vara.



Är jag så annorlunda från dig?




Fri vers av LadyPhantom
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-18 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LadyPhantom
LadyPhantom