Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa


Pappa - Om det ändå vore så att cigaretterna aldrig funnits i världen.

J - Men det är försent nu, tycker du inte pappa?

Pappa - Jag önskar att jag hade gjort andra val i livet.

J - Ja, jag önskar också att du hade kunnat det.

Pappa - Jag har följt med dig varje dag, det är jag som spökar i din vardag, hör du ibland mitt skratt när du drar ett dåligt skämt, även i dem bättre skämten, men även min röst när du inte vet att jag hade varit stolt?

J - Jag är inte säker längre, känner du dofterna? Som i de vita blommorna jag fick igår? Eller när jag promenerar längs vattnet, och lukten av salt är utmärkande i luften? Är det samma lukt från tiden du seglat över haven? Minns du, när du och jag var på promenad i byn och jag frågade dig vilka färger du tyckte om?

Pappa - Jag minns dagen med glädje, och nu dagen med sorg. Det är mycket jag har gått miste om, mycket som jag har förlorat, jag sörjer även efter livet. Men jag minns färgerna, blå för havet och..

J - Vit för snön..! Jag minns också dina färger. Den dagen var jag 7 år för sista gången.




Fri vers av L e e
Läst 378 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-04-20 12:12



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kommer mig att tänka på två vita och två blå, i en teveserie som gick i repris för en del år sedan. Tiden är sand i ett timglas. Tänk att en pappa kan betyda så mycket. Denna levande lilla text förtjänar sina trenne violer.
2013-01-05

  ERD-man-SKY VIP
Amazing poem!
Relationer, de är ju så viktiga för oss..-
2012-05-08

  desert star
mycket fint
2012-05-07

    ej medlem längre
Som en litterär kram. Fast menad till någon annan och jag bara stjäl den.

Fast sedan känns den stulen från mig också...
2012-05-02

  helenita VIP
Men så fint!
2012-04-21

  smultronbergen VIP
Det finns ett vemod som du
skickligt gestaltar, du är bra på
att återge sorgen, det döda hoppet, kärleken bakom, utan att exploatera den med tramsighetens frasor, Tack för dina ord,
- de går in- fastnar/ S
2012-04-21

    ej medlem längre
Du skriver så det känns att läsa. Den här dialogen innehåller så mycket ömhet, vemod och närhet.
2012-04-20

    svarta ängeln
Berörande vackert!
2012-04-20
  > Nästa text
< Föregående

L e e

Mina favoriter
H E L V E T E