Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla har rätt att få leva och gå skolan

Allt för ofta sägs orden
alla barn har rätt till en barndom,
allt för ofta glöms flickor bort.

Såg ett reportage om Adis Abbeba
ja just där bor flickor som dagligen
slavar för herrar.

De får stå ut med piskan eller
att våldtas om han som bestämmer
tycker de förtjänar det.

I vissa Afrikanska länder både
omskär och utbildar de även
barn till soldater.

Då jag tittar på min lilla
8-åriga dotter, som har
det bra, tänker jag ibland
på barn i andra länder,
som inte har samma rättigheter
så de inte kan hävda sig.

I vissa av dessa länder är det
så många flickor som aldrig får
gå i skolan, om de gör det, slutar
de efter 11 år, då de gifts bort
mot sin vilja.

Såg ett reportage idag om
som heter Alla flickor har rätt till skolgång.
Den grep tag i mig och fick
mina egna problem att flyta ut i
havets enorma storhet.

Är glad jag såg detta
Children for hope
vittnar om att trots världen
blöder, så kan vi om vi vill
skapa en ny värld så alla kan
få plats.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Filosofen2
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-20 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2