Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstund har guld i mun.

Stilla dagen skapas,
fågelkvitter hörs genom
fönstret då solen
än inte sökt sig
över taken.

06.23 är klockan
kan inte sova,
Tajsa studerar fåglarna
och skuttar snart ut
i daggen.

Morgonstunden är bara
min, hög och ren luft
söker sig in genom det
öppna fönstret.

Aprilmorgon lika gudomlig
är den som om det vore
sommar.

Ingen ute på gården,
hör bilar susar förbi ute
vid vägen.
En fiskmås skriar.

Himlens morgonfärg
skiftar i olika kollörer.
Toppen på gamla vattentornet
skymtar hit mellan takåsarna.

Tänk att jag kan sitta hemma i mitt kök
denna söndagsmorgon och njuta
av den gudomlighet.

Ibland sitter jag här sent in på
kvällen och tänder ljus och
filosoferar.

Grannar satt i lusthuset långt in
på natten. Såg ett litet ljus skina,
mot mitt fönster.
Det var tyst, så de ville nog bara fira
in våren lite där.

Stillsamt jag möter dagen,
Tajsas glädje att få hoppa in och
ut ger henne frihet.

Äntligen är våren här....




Fri vers av Filosofen2
Läst 233 gånger
Publicerad 2012-04-22 06:36



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Målande beskrivning.
2012-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2