Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text inspirerad av William Blake och Beck Hansen


Brinn, papperstiger

Brinn vidare,
Oh, du papperstiger
Kremerad av behov

Bli en fyr
För de som går i regn och elände
För den skadeskjutna rödhaken och den runtsparkade hunden

Bli den skräck
Som våra fiender behöver känna
Och den värme vi så girigt kräver att få vira in oss i

Bli den flagga under vilken Vi
Som kräver något mer
Får sluta oss samman, till slut

Brinn stillsamt och för alltid, ack,
Papperstiger,
I vilken sorts djungel vi än har hamnat nu




Fri vers av Ceylon
Läst 309 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-22 15:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I' m so bored with the USA!
Imperialismen är en papperstiger (Mao Tse-tung)
2012-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Ceylon
Ceylon