Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måne

Då sol mot kvällning sänker sig
mot horisontens strimma

försvinner i en viskning

och dygnets mörka timma
sveper land i sömn
och barn mot dröm

är du en spegling i dess ögon

innan natten ser
och vilan åter är




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-30 10:58



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Du är bra på att hitta perfekta ord=)
2006-07-29

  BitterSweet
Mjukt... eftertänksamt... jag kan stanna upp och se mot tusen solnedgånger och vet precis vad du talar om.
2006-07-29

    Elie
detta var verkligen vackert!
2006-07-21

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Så lätt och bra skriven, den viskar till en : )
2006-07-16

  Pia S
Otroligt vackert, men jag blir alltid helt distraherad av rak högermarginal...
2006-01-31

  alvan
Jättevackert! Bara att se på, fin poesi helt klart!
2006-01-30

  Last Word Spoken
auuuuuu.........

...varulven i mig gillar månen hos dig...

:) ~meditativa viskningar dina~
2006-01-30

  Bodil Sandberg
Vad säger man???En dikt som smeker ögats iris...sjunker in mot hjärtat och lindar det i gyllne siden....
2006-01-30

  Ikna
Jättevacker!
2006-01-30

  karamellen
Förstummad läser jag.Vackert!

innan natten ser
och vilan åter är

....
2006-01-30

    NoMi F
Så drömmande vacker dikt
och barn mot dröm
den vinklingen tycker jag om
Djupt och vackert
2006-01-30

  Jessica Ewa
Å vilken härlig rytm och känsla i detta! Vilken mästare du är!!
2006-01-30

  noname_realmind
Håller med Anguis; extra fint är
"är du en spegling i dess ögon"...
Högerformateringen förstärker dikten
helhet mycket bra. Stilrent och snyggt,
med stänk av mystik.
2006-01-30

  Marlene Anna Linnéa
jag tycker dina ord försätter mig i trance
det är nog positivt inbillar jag mig ;)
2006-01-30

  raphaela
Dina ord är lika vilsamma och ömma som det bleka månljuset.
2006-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP