Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skriver små sagor ibland.


Ett möte i aprilregn

Jag hade handlat i butiken nära där jag bor. Följt listan (tomater, sallad, mjölk o ägg) och lagt till (en rulle kex, billig broccoli, ett par söta skor o servetter). När jag skulle gå hem igen, vräkte tonvis med vatten ner framför dörren och man såg knappt ut.
Två flickor i nedre tonåren stod villrådiga framför dörren och de såg förvånat på mig och min kasse.
-Ska du oxå gå hem? undrade en rådjursögd skönhet.
Jag nickade och sen skrattade jag till lite.
"Har ni beställt det här vädret?" undrade jag på skoj.
De suckade samstämmigt och knuffade lite menande på varandra.
-Det är mest hennes. Det kikade fram två klargröna ögon under en blond lugg och de blixtrade ilsket mot kompisen.
-Nu blir alla jätteblöta, ju!

-Jag dansade fel, sa hon med rådjursögonen. Jag skulle ha sol och värme, men så blev det fel...Väldigt fel, tydligen.
Hon ryckte lite ursäktande på axlarna.
"Det gör inget. Det är bara en skur" sa jag och de började fnissa igen. 13-åringar fnissar mycket, tänkte jag. "Hur hade du tänkt dansa då?" undrade jag, i ett försök att verka allvarligt intresserad.
-Såhär, sa hon och snurrade till och lyfte från golvet.
-Sluta. Du gör ju hagel, ju! skrattade den andra av de två och knuffade till sin hoppande väninna så hon nästan föll.
En blixt sköt över himlen och det ihållande regnet förvandlades till stora vita kulor som trummade på bilarna på parkeringen.
-Hon kan inte på riktigt, än...ursäktade sig den blonda av dom och himlade igen med ögonen mot sin kompis.
-Jamen...Skolbussen!

De rusade ut i hagelskuren och sprang mot bussen en bit bort. Jag följde dem med blicken: Det såg ut som om de flög.




Prosa (Fabel/Saga) av kirsti ylinikka VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-23 19:36



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Skojig text!
ML
2012-04-23
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP