Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skimmergrön

Vi går i en nedförsbacke.
Hand i hand går vi.
Benens muskler stramar, fötterna vill springa.
Blåsippemattan lyser under träden.

Ett av svenskans finaste ord är försoning, säger du.

Solen försonas med vår värld, säger jag.
Det skimmergröna tröstar oss.

Du kramar min hand.
Solen värmer. Din hand värmer.
Vi plockar inga blåsippor.
Bara njuter av det vackra. Tillsammans.

Du är skimmergrön för mig, säger jag




Fri vers av Jori
Läst 339 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-28 00:07



Bookmark and Share


    Anna Ahlborg
Underbar, skimrande dikt som jag sparar!
2012-04-28

  thyra
Vackert skrivit!
2012-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Jori
Jori

Mina favoriter
tystnad
På knä