Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De hade en skrivartävling för vår stads gymnasieelever. Jag vann, fick diplom från Barn&Utbildnings chefen i närvaro av lokalpolitiker och skolbibliotekarierna med motiveringen: "En kritisk skildring av dagens sjukvård, engegerat och välformuler


Hur kan ni kalla det vård?

När de grusar våra drömmar
Mina lungor sandas
Jag blir en i samhällets falska spel

Sommarsångerna ringer i mitt huvud
Men midvinterkänslorna äter våra läppar som nare

Ni kallar det terapi
Med era papper och pennor
Men det är en maskopi
Av sammansvetsade lögner

För vem fan kan vara ärlig
Och säga att de får mig att andas
Vara hel?

När de grusar våra drömmar
Mina lungor sandas
Jag blir en i samhällets falska spel

Valorden ringer i mitt huvud
Men kräkkänslorna sliter ut mitt förtroende helt

Ni kallar det sjukvård
Med era pengar och piller
Ni inget annat än en tvångsanstaltsgård
Av sammansvetsade lögner

För vem fan kan vara ärlig
Och säga att ni hjälper oss
Vara en del?

När de stampar sönder våra liv
I brist på ett helhetsperspektiv

När de grusar våra drömmar
Mina lungor sandas
Jag blir en i samhällets falska spel




Fri vers av Fjärilsflickan
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-30 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fjärilsflickan