Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud


När du lät mej möta döden
alldeles bredvid
i mitt eget rum
då tog tomrummet över din närvaro

Jag ser dej mycket sämre nu

Kanske jag gett dej en alldeles för naiv inramning

Du som inte kan ramas in




Idag när jag såg en stor, grå
naken asp
mot en bakgrund av solljus

tänkte jag att

Kanske är det så jag står
omfamnad av ditt ljus

Fast jag darrar
och inte känner din värme




Fri vers av bittemi VIP
Läst 657 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2012-05-01 22:06



Bookmark and Share


  Feminaz
En dikt som berör djupet inombords.
2019-06-16

  Per "Läsaren" Sörqvist
bokmärke
2014-10-02

  aol
så gripande skaldat kändes i mitt hjärta,
2013-10-17

  stig wikman
Omfamnad av ditt ljus.
Vacker poesi .
LOVE THAT POEM.
2013-05-17

  Serk
"Då tog tomrummet över din närvaro" :)
2013-02-23

    ej medlem längre
En ödmjuk beskrivning av känslan som pendlar när Gud inte är gripbar men finns ändå i ens liv.
2013-01-23

    Sven-Erik Sköld
Helt utmärkt, både som metafor och i sin språkliga klädedräkt! Tack för den! Mvh S-E
2012-05-08

  Ljusletaren
Visst står vi i ljuset fastän det kan kännas mörkt ibland.
Denna dikt gillar jag och jag gillar den mycket/ kram
2012-05-08

  Änglaögon
Fin insikt!
2012-05-08

    lory
fantastisk om det osynliga som bara känns...
2012-05-04

  Anya VIP
En text som berör på djupet och leder till att tankarna far. Texten talar till mig på många plan! Bra!
2012-05-04

  Peter Olausson VIP
din text har ett djup i flera skikt och den känns äkta, upplevd - därigenom av betydelse. Det är en sådan text som går att fundera vidare på - så jag bokmärker. - Peter
2012-05-04

  Linda CH VIP
Gripande starkt förmedlat!
2012-05-03

    ej medlem längre
Starka känslor föder dina ord.
2012-05-02

    ej medlem längre
denna berörde mig...
2012-05-02

  Bibbi VIP
En annan bild av samma sak är att solen alltid finns kvar även bakom de ibland mörka molnen och en vacker dag spricker det upp för solljuset...
2012-05-01
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP