Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Puss

Kalla nätter, återvänder sig
Det är Maj, Paradis månaden.
Givande fruktträdgård Skakar lite kallt
Trädens gröna
Löfblad filler upp snart till en krona
Små Smaragder som doftar liv och lust börjar växa.
Varje kväll kl. åta prick en blå fjäril flyger in hos mig
Säter sig på en orkidé blomma i köket
Tillvaro som omfamnar mig kring dator bordet.
Jag kan tala detta är inte en fjäril av en larva art
När jag skulle lägga mig
Jag hittar honom på kudde
Lämnar plats för mig varm och behaglig
Känsla av tyst och trygg.
Drar vingarna ihop och sätter sig
På en och samma bok i bokhylla varje kväll
Bokserien inslagna gamla bökar.
Som i en dröm jag tänder bordlampa och öppnar boken
Och läser första ord på andra sida i mitten.
Det står:
”Jag vakar över dina drömmar, med ögonen kyssar dig i sömn min vän”
För en stund viste inte om jag hade vaknat till morgon
Eller går och läger mig för kvällen.
En sådan kärlek express brev räknade jag inte med.
Jag är redan medveten
Om att jag har ingen känsla av riktning.
Vad jag inte visste
Var att jag inte heller kunde mäta utrymme.
Blåa fjäril flög ut genom stängda fönster,
Efemär tanke, klarnar upp mitt i soliga dagen.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-04 10:19



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En mycket vacker romantisk dikt... livfull och spännande... med en undebar bild av en flygande drömfjäril... tack Diana... denna dikt ger mig mycket... klart bokmärke...!
2012-05-12

  Hanna Mari Wallin
en härlig känsla att läsa dina rader här...
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP