Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärlek till L., H., C. och T.


du är hågkomst,
stundom evighet

du är en rytande tiger
utan land
du är fiskens rörelse
du är något av Mahler när han
var som bäst
du är matadoren med tjuren
nere för räkning
ett
två
tre
och jag tänder cigaretten
och ser in i stadens alla ögon
och dina.
där finns en fullbordan
i varje enskild skugga -
som en påminnelse om flyktig
varaktighet;
en kärlek som uppstår
när någon annan dör
och jag minns ögonen
som tände idén om oss

du är hågkomst
och du är stundom evighet
du är denna dikt
du äger denna dikt
du är mitt nästa andetag

jag andas

röken blåser iväg




Fri vers av Niklas H
Läst 423 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-04 15:37



Bookmark and Share


  Emme
Håller med Max, den tog slut, tyvärr!
Detta är bland det bästa jag läst av
dig, saknat dina texter.. Bokmärker :-)
2012-05-04

  AgnesP
!!!+!!;)
2012-05-04

    Max Poisé
Det var kraft i din dikt N. Du förmedlar styrkan som ingen annan och jag läser och blir så jävla besviken att det tog slut, så jag fick börja om igen...och igen..
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H