Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsrytm

I dag mötte jag gårdagens liv,
bland vi barndomsvänner.
Vi talade om livet det som blev och det som inte blev.
Det som var gemensamt och det som varit enskilt.
Hur vi detta upplevt och vi detta mottagit.
Vad vi tagit ut av det, och vad vi satt in i det,
samt vad vi fortfarande hoppas få ut av det.
Vi talade om vad vi hoppades få mer av och vad vi helst ville glömma.

Livet är inte någon gullig plats
Livet är en svår plats och många gånger för hårt att hålla till i.
Det gäller att urskilja, vetande, vad att strida för som är av viktigt.
Det gäller att vara stark och att våga visa sig svag
För livet är inte någon gullig plats, ack så hårt i bland.
Du bör välja ut dina rosor och inte se för att minnas allt ris.
Ta lärdom av törnena och vårda de rosor du funnit.
Minnas de goda dagar som gått.
Din plats i livet blir då så gullig som du vårdar den till att va förnöjd med det du fått.
Du kan nu säga att livet varit ändå gått
Detta är psyket storleks styrka som utskilja de förnöjda från de missnöjda.
Det är psykets storleks styrka som räknas om du är stoor i livet.
Eller om livet var för stort för dig.
Räkna inte vad du samlat på dig utan vad livet samlat till dig.


Suz AW Jan


2012-05-02




Fri vers av Suzja
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-06 03:38



Bookmark and Share


  Suzja
Tack! Då känns den än mer värdefull!
2012-05-17

  Lynx63 VIP
Du träffar mitt hjärta och jag tar lärdom av dina ord.
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Suzja
Suzja