Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och du tystnar trots att du aldrig talat, ett möjligtvis misslyckat försök att tolka/verkligen se texter genom de teorier jag har studerat, sedan jag försökt bryta söndet kreativitet och psykologi...


Och du tystnar trots att du aldrig talat, inleding till inledningen

Verklighetens olika lager:

Verklig: Grundad på verkligheten, på fakta, faktisk, reell, befintlig, påtaglig, konkret, livsledande kroppslig, köttslig, materiell, psyk – assertorisk.

Minne: Det som finns lagrat i hjärncentra som ett resultat av tidigare erfarenheter och av vilket en del kan återkallas i medvetandet.

Dagdröm: Fantiserande i vaket tillstånd, styrt av medvetna eller omedvetna önskningar. […] huvudsakligen har tre funktioner: att hålla uppe vakenheten, påminna om sådant som inte blivit gjort och förereda personen för vad som kan komma.

Dröm: Mental aktivitet som försegår under sömnen och som består i en upplevelse av sammanhängande episoder och händelseförlopp

Hypnagoga hallucination: livliga, ofta skräckfyllda sinnesvillor i halvslummern omedelbart före insomnandet.

Illusion: Misstag i uppfattningen av en företeelse beroende på otillräcklig information via sinnena eller på förväntningar eller tidigare erfarenheter.

Hallucination: Syn- eller hörselupplevelse eller annan förnimmelse som har samma tydlighet och åskådlighet som ett syn- eller hörselintryck eller annat sinnesintryck men utan att det finns någon yttre motsvarighet till upplevelsen eller, om så skulle vara fallet, någon rimlig förklaring till feltolkning.




Prosa (Roman) av Emma Lindvall
Läst 347 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-09 02:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Lindvall