Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RIKTIG kärlek och POETSKAP förutsätter HAT!

 

 

 

 

Är någon vaken därute??




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-07 21:25



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Scorpio

Hat är en naturlig känsla... man måste få hata sina plågoandar, annars blir man aldrig fri. Jag hatade häromkvällen, och nu kan jag andas.
Sen finns det ju människor som fastnar i sitt hat, och begår våldsbrott, det är en annan sak. Tack för din kommentar.
2012-05-09

    ej medlem längre
Nej, Johan. Varken kärlek eller poetskap förutsätter hat.

Hatet är bara den kruka salt som den kärlekstörstande för till sina läppar...
2012-05-08

  Mats Henricson
Lite i överkant , anser jag.....,för min egen personliga del så försöker jag undvika hat, det är en primitiv och frustrerande känsla som ,oftast, föder våld och ondska.....
2012-05-07

  aol
djup rädsla kan föda hatet, även kärlek om någon förbarmar sej förstår en, bra skriftat vännen,
2012-05-07

  lilla t
Jag håller med dig, för det är två ytterligheter som möts, utan att ha hatat så är det väldigt svårt att älska....

ord som förlösts av hat kan komma i god jord och ge en frihetskänsla så jo, jag håller med dig.
2012-05-07

  Johan Bergstjärna VIP
Anders

Nej jag vet att äkta kärlek förutsätter hat... men vi är så rädda för hatet.
Den som inte hatar älskar inte heller
2012-05-07

  Anders Nordlander VIP
Hur menar du? Kärlek och hat är väl varandras motsatser???
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP