Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från savannen till Sixtinska kapellet - en drömraga

 

Storsavannen fylld av rovdjur

vilda fän och vackra hovdjur

vi fick sova uppå grenen

ändå kom de upp på scenen

en i taget alla fyra

nu var goda råden dyra

varg och björn och järv och lo

kan man slå med hednatro

men ett lejon, djungelns konung

får man bjuda uppå honung

 

Vi fick återgå till basen

ha ett möte om emfasen

var det viktigast att fånga

på en bild giraffer långa

och att leva undernärt

eller var oss livet kärt?

föreståndarn Ann  fick vatten

på sin kvarn mest hela natten

med sitt tal om säkerhet

men det fanns en hemlighet

kanske var det en slags fälla

jag fick hennes vatten hälla

upp i glaset som hon tömde

fast jag hennes hand bedömde

mycket praktisk, tjocka fingrar

kunde hon ej skära ringar

utav brödet utan fara

bristerna var uppenbara

 

Trenne punkter fanns på mötet:

1 om framtiden och skötet

2 om traktens vilda Anna

3 om fara eller stanna

 

Första frågan: ajournerad

paus, vi ville spela tre-rad

för vi kunde inte enas

om hur stången skulle grenas

och om midsommargitarren

kunde klara värsta darren

lika bra som förr fiolen

med vibratot och triolen

 

Andra frågan: härligt skvaller

mötet kom i nervigt daller

var den sann, den spridda myten

om att Anna, Epifyten

vilda häxan, kloka nornan

kunde hjälpa oss att ordna

stora mossflak till att kasta

ifrån berg på vilddjurs gastar

så de inte kunde skada

gruppen på sin intifada?

var det sant att hon på natten

levde blott på luft och vatten

eller var det blott en kria

ren och skär anorexia?

 

Tredje punkten den blev avgjord

när som mötet styrde babord

for vi hem till Ann i stället

vid Sixtinska Hovkapellet

bussfärden var skön, det medges

jag fick hångla med en benget

fast han var en busschaufför

på ett underbart humör

 

Från kapellrepetitioner

kunde skönjas spridda toner

det var Sixten och hans vänner

och de andra som vi känner

Ann bjöd oss på rispotatis

fisken fick vi nästan gratis




Fri vers av Nanna X
Läst 526 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-10 11:02



Bookmark and Share


  Nikolaj
Otrolig, vilket böljande!
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X