Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utkast 3




trött

 

 

 

 

 

jag är trött på min röst

trött på mitt hår

trött på mina kläder

trött på mina saker

trött på mitt hem

trött på mina vanor

och ovanor

 

trött på min äckligt

positiva attityd

trött på mitt bagage

trött på mina begränsningar

trött på min ålder

trött på att ha fler vänner

än jag hinner med

(men samtidigt inga nära anhöriga

som skulle kunna ordna

med min begravning

om jag dog)

trött på att vilja hinna med

trött på min otillräcklighet

trött på att vilja mer än jag orkar

trött på att känna mig ensam

trött på att älska ensamhet

 

trött på min oförmåga

att skita i allt och bli ond

(ens när jag vill)

trött på min livsglädje

trött på min sorg

trött på att förstå för bra

trött på att fatta ingenting

trött på mina insikter och min tro

 

trött på att öva tålamod

trött på att sakna

trött på att vilja väl

trött på att älska så det gör ont

 

trött på mina täcken, kuddar

och min säng

 

trött på att vara trött

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Niara
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-10 20:55



Bookmark and Share


  mickech
Den tröttheten är inte att leka med! Men tiden läker de flesta sår.
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Niara
Niara