Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skåne får människor att tro på magi men Shelley och Keats förfäras över minusgraderna

Och med en kompass får Skåne
människor att tro på magi
ett fotspår man plötsligt ser
Men Shelley och Keats
förfäras över minusgraderna

Kanske kan sanningen vara ett ljus man drunknar i?




Fri vers av Vampyrens hjärta
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-13 14:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En plats som får en att tro på magi, men som samtidigt avskräcker en aning med sitt bistra nordiska klimat. Jag gillar den starka Kentianan i den här texten som för mig tillbaka i minnet då den nästan utgjorde soundtracket till mitt liv och följde mig genom år av såväl lycka som nästintill outhärdlig plåga. Det är något mycket romantiskt i raderna också, en tribut till de unga poeterna som under sina korta livstider hann med att skapa så mycket sublim och vacker lyrik som sprider sina odödliga ringar än idag. Det finns något lätt melankoliskt och dubbelbottnat i detta, precis som om skönheten hela tiden även bär drag av smärta och som om det ena inte skulle kunna existera utan det andra. Och visst, sanningen kan nog vara det stora ljus som man till sist drunknar i, som gör de förgängliga kläderna rena och omsluter hela tillvaron med vithet. Efter livets alla mödor så går man rakt in i skenet och möter den allomfattande visshet som gör en fri. Om det verkligen är så vet jag förstås inte, men det är i alla fall en tröst att föreställa sig och en mild och behaglig tanke att bara vila i.
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta