Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ödmjuka diktatorn

Jag medger att jag gjort vissa misstag. Jag erkänner att jag brutit mot de flesta etiska regler man över huvud taget kan göra gällande. Jag har skattefuskat. Jag har förskingrat offentliga medel. Mina otrohetsaffärer har läckt ut till internationell press. Jag har torterat och våldtagit medlemmar i oppositionspartiet.

I och med dessa förhållanden räknar jag naturligtvis inte med några röster i de allmänna valen. Av den anledningen har jag sett till att mitt namn är förkryssat på samtliga röstsedlar. Detta innebär naturligtvis ett brott mot de principer på vilka vår demokrati vilar. Jag har alltså full förståelse för om ingen vill delta i de allmänna valen. Det är meningslöst att rösta i ett val med bara en kandidat. Därför har jag beslutat att valsedlarna ska läggas direkt i valurnorna, utan att passera väljarnas händer.

Finns det då ingen oppositionell kraft som kunnat utgöra en värdig motståndare till mig? Kära medborgare, oppositionens huvudkandidat är bättre än mig på alla vis. Han har levt laglydigt i hela sitt liv. Han har stått på folkets sida i de flesta beslut. Han är välklädd och artig. Han har lägre handikapp än mig i golf. Kvinnorna vittnar om att han är bättre än mig i sängen.

Det torde vara uppenbart varför en sådan motståndare måste undanröjas med alla tillgängliga medel.

Kära medborgare, jag är en usel, värdelös människa.

Men vad kan ni göra åt det?




Fri vers (Fri form) av michael horvath
Läst 880 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2012-05-13 22:38



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Mycket bra text. Intelligent och roligt.
Hittade också till utube via din länk, där du pratar om människor, pengar och banker; fantastiskt...skrattade riktigt gott...tack!
2012-05-30

  zallander
Skön text
2012-05-30

  edikt/Benedikte
ack vördige härskare vi underkastar oss väl denna förlåtelse!
B
2012-05-25

    Meretseger
Inget som inte skulle kunna botas med en smula mindfullness, den mjuka härskartekniken för att få folket att inse att det gäller att acceptera häret och nuet, bevara lugnet och strunta i att göra uppror eller på annat sätt skapa dålig stämning
2012-05-16
  > Nästa text
< Föregående

michael horvath
michael horvath