Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats röst!

Ett stort glas med varm choklad
som jag fick då jag var liten.
Socker, choklad och kallt vatten,
röra runt till en smet,
hälla i rykande vatten och
röra om.

I glaset blir det en virvel, ånga
når min nästipp då jag tar första
försiktiga klunken.

Idag är en bra dag, matteprovet
klarade jag, samtalet med handläggaren
gav positiv känsla.

Idag ler jag, ser små moln på himlen
och ljuset ändras då sikten är klar.
Tänk, nu är vårkänslan här, fjärilar
flyger i magen längtan om en sommar
med många bad infinner sig.

Sena sommarnätter då skrattet når gatan,
glas som skålar, underbart då.

Genom mitt köksfönster min sikt
söker sig ut, finner motiv, likt en tavla.
Årstid, dygnsrytm, väder skapar motivets
olika upplevelser.

Tankarna börjar läggas på plats
sinnesfrid och ro i själen
organiserar sinnet skapar lugn

Vet vad jag vill
vet vad jag behöver
vet vad jag är värd

Hemmets kaos borta
lugnet fångar varje vrå
fotona på barnen, mig och mamma
samlade

Cirkeln snart sluten

Vetskapen om var allt kaos började,
ger försoning då mitt hjärta förlåter
både mig själv och andra.

Snart är chokladen jag dricker slut,
snart kan mitt inre barn sjunga lovsång
till mig, snart kan jag hurra
och klappa mig på axeln.

Jag tror på mig själv - Jag kommer att komma
hur långt jag vill bara jag tror på det själv.



Älska mig då jag förtjänar det minst,
då behöver jag det mest!

Krama mig trots jag säger GÅ!

Fråga varför jag gråter, trösta mig då!

Stanna en stund, låt mig veta jag kan lita på dig!

Alla mina jag ler idag, då jag lyssnar och känner
in dem. Glömmer jag känns det i hjärtat direkt.




Fri vers av Filosofen2
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-14 18:43



Bookmark and Share


  aol
underbart somrigt vackert skriftat vännen,
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2