Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upprättelsens vinst

Upprättelse ges då hjärtat inte skriker
ångest längre, inte gråter varje gång
jag upplever liknande saker.

Sinnesfrid skapas mitt i kaosets gång,
ja då hjärtat, själen och kroppen kan
mötas. Ibland då jag känner jag ej
orkar mer, växer urkraften från
ingen stans. Rötter växer, vingar får
mitt inre att flyga, flyga långt bort.

Inre trygghet saknas, då allt för
många år gått till spillo. Bara flugit
iväg försvunnit, då kamper om liv
och död utplånat JAGET!

Längtan efter något, men vad?
Ja, den frågan grubblade jag på
i många år.
Nu vet jag....
Längtan efter mig själv, mina jag, ja
då jag fann dem, tackade jag Gud.

Jobba med mig själv, ja det är
viktigt, annars kan jag inte jobba med
andra, fungera med andra.

Tankar kring varför mitt liv blivit som
det blivit, tog en helsväng, då jag
helt plötsligt insåg mitt eget pussel,
insåg att de bitar jag ej sett, suttit
där med varit osynliga.

Tiden är mogen för ett ställningstagande.
Älska mig själv som den jag är,
acceptera mitt eget liv,
se mitt inre som en kista.

Upprättelse tycker jag det är
då mitt liv hamnar i en harmoni
utan kaos.
Upprättelse kan också vara att
få ge mina barn det liv jag inte fick,
chanser jag inte fick.

Ny chans att uppleva ögonblick
ur nya synvinklar, uppleva vårens
knoppar då livet ler.
Hoppa rep
göra gulliga frisyrer
klä mig i söta klänningar
gunga med min dotter
jubla då matteprovet är rätt
fjärde gången i rad.
Äta glass och godis tills
jag svimmar
Göra en massa bus för att sen
kunna återgå till vuxenvärlden.

Leva i nuet
Carpediem
fånga dagen





Fri vers av Filosofen2
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-14 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2