Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att få känna om än så litet, bara en del av livsgåtan,


Guddomligt.

Mjukt kommer gryingen lyfter
bort mörkrets spindelgråa flor,

i inkilande ljus spricker alla spöken,
ett jag som nyss röt så vilt uti sin bur,
monstren krymper allting dunstar bort,

drömmande på rygg i pelarsal
i den grönaste mossa där dom
ljusaste dagarna bo,
inga block av sten.
bara gula furor
som bär upp himmelen,

flyta uppåt genom livsdörren
ut i ett stillhetens hav med
fågelsång,

stänk av sol i kronorna
strödda av en gudahand
bland livsgåtor,

känner mel lycklig hela mitt jag
drunknar i alla dofter månar
som leende gula blommor

i ett kaos där livet med alla sina färger
alltid stiger
fram som den evige vinnaren
över döden.






Fri vers (Fri form) av aol
Läst 1145 gånger och applåderad av 47 personer
Publicerad 2012-05-14 20:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ljuvligaste ljuvlighet! Vackert skrivet!

PS. Vad betyder: "känner mel lycklig"
2021-05-13

  limerick VIP
Den allra skönaste poesi!
2021-05-11

  Feminaz
Skönhet kan skrivas...Med din hand!
2017-11-21

  Alysse VIP
Oändligt vackert, mjukt och fint skrivet
Verkligen gudomligt
2016-06-10

  Jimmy B Bergquist
Ljuvligt!
2015-09-04

  Anya VIP
Vackert...föll särskilt för det spindelgråa. Så fint! En lycka över texten.
2015-07-10

  Per "Läsaren" Sörqvist
Vackert, aol
2014-08-12

  louisegirl
Känner hoppet!
Underbar!
2014-02-13

  Lollitta VIP
gryingen lyfter
bort mörkrets spindelgråa flor,

__________+++++
2013-11-16

  Maj-Lis VIP
Visst kan man kalla detta för "Guddomligt"
Vackert
2012-08-29

  Bibbi VIP
Så skön.
2012-06-14

  Bodil Sandberg VIP
Du är fantastisk jag finner inga ord
för den här ...tack kram!
2012-06-06

  mare VIP
Fint !
2012-06-06

  Maria T
Så ljuvligt skönt
med fågelsång
och sol i kronorna
2012-06-04

    maija tuori
Så fantastiskt målar Du med ord...
2012-05-30

  Mizza
Fantastiskt fin text, orden sitter perfekt!
2012-05-23

    Max Poisé
De berusar med orden! Mycket bra här!
2012-05-20

  C.Wieske
Hoppet. Mycket fint.
2012-05-19

  Maj-Lis VIP
Varmt och vackert om längtan och drömmar
2012-05-18

    bittemi VIP
Så ljus och vacker är denna text!!
2012-05-17

  Linda CH VIP
En underbar och optimistisk livssyn förmedlas i dessa ljusglittrande ord.
2012-05-16

  Kim VIP
Lät som min landetvistelse nyligen. Trodde du pratade om månar(en måne flera månar) men så kan det väl inte va det handlade ju om gryning? Nåja fina drömmar ändå!
2012-05-16

  surface to air
"..inga block av sten.
bara gula furor
som bär upp himmelen"

Vilken skön text du har skrivit, trösterik och vacker.
2012-05-16

  walborg
Underbara livgivande bilder
2012-05-16

  Eva Helene VIP
Skön läsning i gryningen!
2012-05-15

  anits VIP
En mycket fin och berörande dikt
2012-05-14

  Filosofen2
Denna dikt är gudomlig:)...
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol