Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avklädd all oro


Kanske kan du förklara för mig en dag herr Ordskrivare, varför månen sjunger bland det fallande glaset? Varför solstråken spelar över aftonhimlen? Varför det förstådda inte är det samma som att vara förstådd? Och varför det sipprar så obegripligt av längtan när fladdermössen flyger genom mörkret? Jag lutar mina tankar mot dina böckers hemligheter. Avklädd all oro kammar jag stjärnstöv genom mitt långa mörka hår. Inte av mening bara av drömmar. De som formats i ögats katedral.

Minns du? Tror du?

Att det kanske var det som sedan bar mig under resan? När mameles vanvett sög allt blod ur mina ådror. Du vet? Den där förvissningen om bortom och den milda handens evighet som låg gömd i den själ du mötte. Den själ som aldrig lät sig ätas. Eller valde gravens död. Kanske var det så herr Ordskrivare?

Att det var det du såg. Och det jag miste. När jag försvann.

Men nu har jag vänt tillbaka, herr Ordskrivare och när nattmörkret tassar in över golvet. Är jag inte längre den samma. Mot den hud som grät smyger orden nära. Som önskningar. Av lust och vemodig glädje. Sitter bokstäverna nyfiket viskande. Mot kind och öra.

Över och under finns intet. Bara jag. Hållen alltid. I den hand som finns.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 531 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-05-14 21:44



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Det är när jag kommer till "De som formats av ögats katedral" förundran kring världens fenom tar en annan vändning. Tanken böjer av och ser en glimt av det som gått förlorat för våra barnaögon och tankarna börjar krets kring vad vi ser och vad vi får för föreställningar kanske rent av fördomar av det vi ser. Hur blev det så? Att lära sig teckna och samtidigt läsa om "ögats katedral" ett märkligt sammanträffande. För vad är det vi ser och och hur tolkar vi världen? Att få bort alla skal, alla hinder som skymmer vår blick, kanske är en omöjlighet, men det är inget som skall hindra oss i våra försök.
En fantastisk och underbar färd, din text som leder vidare bland orden.
2012-05-16

  kerstin skriver VIP
jag är imponerad av din skrivarkonst, det är så sirligt ristat in i minsta ordval som blir de största.
mycket bra!
2012-05-15

    ej medlem längre
Mycket fin text!!
2012-05-15

  Nils Teodor VIP
Fängslande och vacker text
Bra!
2012-05-14

  Casbah* VIP
vilken prosa, helhet, dynamik, magi och skönhet i ord, tanke och form.
2012-05-14

  mickech
tänkvärd text!
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP