Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Museets utställning.

I fredags gick jag och min dotter på utställningen Korgar på museet. I museet göms många skrymslen. Stenar skapar trappor och det finns stora valv. På varje våning har de satt upp en figur, som skapats i naturlig storlek.

Vi tänker nog inte alltid på att korgar varit viktiga en gång i tiden. På en duk kunde man se hur en man tillverkade dem. På samma våning, men i ett annat rum, såg vi kläder de skapat. Modeller som burit dem på modellvisning. De sprakade i olika färger. Det vi kunde se var glitter på djurmasker, som sattes som ansikten.

Fikat vi tog i cafeet, kan jag rekomendera. Fick höra man kan få scones, teer och marmelad för ett billigt pris.....
Vi sätter oss alltid i den sköna soffan, sjunker ner och njuter av fikan, känslan att bara vara för en stund. Ibland stannar vi där en timme, soffan och miljön lockar tillbaka oss.

Museet är vår oas, vårt ställe vi går till då regnet rasar över stan.




Fri vers av Filosofen2
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-14 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2