Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ziggy Stardust, tar alltid mollackord

Ziggy stardust kommer spela på sin klagande gura

Jag har lyssnat på blödande ballader
och missbrukat ditt namn
Ziggy, Ziggy ta min hand
Jag har sett dina ögon bli grusigare
sett dina välformade läppar
förvandla ord till toner

Du sjunger gråsten ur hjärtat
och jag vet att det gör ont
för jag ser att dina sorgefötter sprattlar
Du är en sån person
som vill se blek och intressant ut
en sådan som lever fort och dör ung

Du sjunger tårar, Ziggy
och spelar ut döden med din gitarr
river hjärtat med solon
sjunger ut din smärta om
och om
igen

Sjung för mig
kom, Ziggy låt mig hjälpa
Jag skulle vilja leda dig rätt
och få dina arga hundvalpsögon att se
lite mer rofyllda ut
För det är varje flickas dröm
att få bukt på en
gitarrpoet som dig, Ziggy

Ziggy, varför sjunger du aldrig om solen?
Jag vill rädda ditt tappra riddarhjärta
hålla dina kinder mellan mina händer
få dig att sluta trampa barfota
i krossat porslin

Ziggy skrattar rått
och fimpar cigaretten i
ungflickshjärtan
Han är en \'heartbreaker\'
en riktig \'bad boy\'
Han lever livets glada dagar
men utan ett leende

- Det finns inget vackert med rock\'n\'roll
Säger Ziggy Stardust









Fri vers av unhappyvoices
Läst 1578 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-02-01 19:26



Bookmark and Share


    gnupung
Bowie är ju så bra. Och det är du med.
2008-03-22

    WonderlandWhispers
Åh vad bra! Allt är jättebra men det finns en del stycken som jag tycker allra bäst om.

\"Du sjunger tårar, Ziggy
och spelar ut döden med din gitarr
river hjärtat med solon\"

\"Jag har sett dina ögon bli grusigare
sett dina välformade läppar
förvandla ord till toner\"

\"Ziggy skrattar rått
och fimpar cigaretten i
ungflickshjärtan
Han är en \'heartbreaker\'
en riktig \'bad boy\'
Han lever livets glada dagar
men utan ett leende\"

Den här är verkligen helt fantastisk! Älskar sättet du blandar kursiv och vanlig stil. Bokmärke och applåd.
2007-07-18

  Queen_of_Rain
Helt underbar text. Sitter och lyssnar på Quicksand och ser hur personen som skrev denna låt inte är samma som skrev chinagirl, så kanske ziggy lived fasdt och died young..
2006-03-21

  CakeOrDeath
helt underbar. älskar orden du väljer. som "sorgefötter".
du är så bra.
2006-02-02

  sistermoon
"Du sjunger gråsten ur hjärtat" "Du sjunger tårar"

JA! Gillar dessa rader i denna fina text. Köpte min första Bowie platta när jag var 13 år - fast sen dess. Tänker tillbaka på mitt flickrum och skivspelaren som spelade "Ziggy Stardust" om och om igen, och jag kände och tänkte precis det som du skriver. *nostalgitripp*
2006-02-01

  kärleksbarn
du är så jävla bra!
jag har sagt det förr och säger det igen!
det här blir en favorit, honey
2006-02-01
  > Nästa text
< Föregående

unhappyvoices
unhappyvoices

Mina favoriter
Du pumpar bra, sa jag.