Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2


Staden av kärlek och blues.

Dimman ligger över Öckerö ikväll,
den som aldrig syns vid Vinga,
slutna ögon vid Klippans strand
hör Domkyrkans klockor ringa.

Förlorad oskuld vid Kortegens slut,
höga stämmor vid Kopparmärra
bringar tanken till blåögdhet
från Mölndalsbro till Hisings-Kärra.

Brustna ungdomshjärtans spillra,
rör sig sakta ur Slottskogenvyn
bort mot ny kärlek i Linnéstaden
bortom upploppen på Avenyn.

Musiken är blues vid Järntorgets ek,
förringad spårvagn mot Frölunda Torg,
ser jag ljuset i min kärlek,
till mitt älskade Göteborg.




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 420 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2012-05-21 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint rimmad och en vacker vandring i geografin, tjusigt Max
2016-02-27

  Rise Little One
Åh, vad jag älskar "Max Poisés" stad :D
2012-05-21

    ej medlem längre
Äkta kärlek till Lilla London.
2012-05-21

  Filosofen2
Kunde se det framför mig
jag som var där och upplevde
en sommar både i skärgård,
Maria plan och åkte spårvagn.

Underbar stad, underbar
miljö då Gråberget omhuldar stadens skönhet.
2012-05-21

  Evendor
Fin. :)
2012-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé