Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(oa)


Det är enkelt att döda...

Det är enkelt att döda min vy,

säg bara att drömmarna jag drömmer
inte kan måla en verklighet,

bygga om Universum ,
eller förändra kursen.
Säg att jag inte ska tro på mirakel
och underverk.

Det är enkelt att
döda kroppen,
simplaste av allt,
med en vass och blänkande egg.

Det är enkelt att
döda själar,
tillsätt bara hårda,
elaka och missriktade ord.

Säg att min kärlek är fiktion,
att alla vackra ord är konspiration,
förlora ännu en naiv livssyn,
genom att bedyra livets skuld
bakom all längtan.

Det är enkelt att
döda kärlek,
visa mig bara cynismens oändlighet.

Visa att allt är hårt, tungt och tufft
och bryt sönder visionerna som alltid
visade vägen genom orättvisans oförätt.

Det är enkelt,
vansinnigt okomplicerat att destruera vackra färger...

tillsätt bara svart.




Prosa av Max Poisé
Läst 333 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-05-24 16:27



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
sanningar, som alltid så väl formulerade av dig. Att bejaka visioner, drömmar hos andra blir att lyfta, att stärka. Motsatsen är att döda genom att inte bry sig.
2012-05-27

  Hanna Mari Wallin
så sanna dina meningar är..det krävs inte mycket att förstöra
våra vackra känslor, medmänsklighet, tilltro till världen, tron på sig själv...du beskrev det på ett fantastiskt sätt...

bokmärker.
2012-05-25

  Emme VIP
En skickligt skriven text
som inte vill ska ta slut...
2012-05-24

  Magica VIP
Smärtsamt och mycket bra skrivet, målande, skört!
2012-05-24

    Roland Fröjd
Här balanserar du mycket väl, fint språk, underbart innehåll och viktigt budskap.

Splendid
2012-05-24

    ej medlem längre
Styrka, kraft, explosionsrisk...a lá Max. Underbart att ta del av!
2012-05-24

  TT
...sylvass text...ruggigt bra formulerat med många bra bilder och tankar...riktigt bra, Max!
2012-05-24

  Rise Little One
Det är inte så lätt att bara tror på det man blir tillsagt men om man vill ha det så enkelt så... Mycket bra diktat som alltid Max.
2012-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé