Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fina syster Agnes




Jag förstår att Agnes Von Krusenstjerna mådde dåligt... (omarbetad)





 









Terrorn.

Familjens outsider nr 1.

Klar etta på den svarta listan.

Den som avslöjar livslögnerna

och som hatas för det.

Den som strålar starkast

och hatas tiodubbelt för det.

Den som inte tar nån mer skit

och därför får tusenfalt med hån och slag.

Agnes hade iallafall sin älskade David Sprengel.

Jag har mina katter och skrivandet.

Ska få igång akvariet i veckan.

Fiskar är nog snälla.

Ta ifrån en bohem hans frihet

och du gör honom galen.

Inför psykiatern som jag ska få

att förlänga min sjukpension

så ska jag naturligtvis

överdriva alla mina symptom

så att jag får fortsätta vara fri.

Stå utanför spökhuset samhället.

Aldrig har jag varit arg på min bror.

Det är så svårt.

Har bara tagit avstånd och varit tyst.

När ska jag äntligen ryta ifrån?

Vad har de gjort med mej?...

Känner inte att jag har någon

verklig relation till min mamma

och mina 4 storasyskon.

Familjens uråldriga destruktiva mönster

och godtycklighet är fortfarande

farligt för mej.

Som grön kryptonit för Stålmannen.

Trodde jag var vaccinerad...

Poeterna... käraste Poeterna...

sänd mej lite motståndskraft...

Ni är mitt enda hopp nästan.

Jag är inte så ynklig som jag låter,

ha vett att ta emot min styrka,

snart vaknar mitt ursinne...




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-24 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP