Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fotnot till Lösensummor

Nu har dagen kommit
då allt lossnar ur sina fästen
jag har sett hjärta efter hjärta falla
rymma ut ur ramarna
de söker nya vägar där de gamla inte fanns
nu har dagen kommit
då vi står utanför bilden

Jag tänker på allt som reser
som drivs vidare av längtan och tyngd
du har gått före, du har väckt vulkaner
där du gått fram är inget sig likt

jag tänker på allt som reser
som söker en vila, ett mål
jag har sett hjärta efter hjärta rasa
resa vidare in genom lagren
mot det frö, den kärna av liv
som finns allra längst in
och sträcker ut en grodd som en famn
jag tänker på allt som kommer fram




Fri vers av Katasterismi
Läst 404 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-05-24 23:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sparar denna. Kommer läsa den flera gånger. Härligt språk, skönt flyt. Går att filosofera till.
2012-06-28

  Marta
Wawow! Stort.
2012-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Katasterismi
Katasterismi