Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att tillslut gå på grund i en bottenlös sjö

mitt bland alla låtar som aldrig tycks ta slut
log läppar jag aldrig kysst förut,
stod någon mot en vägg, lutad och sa
"det känns imorgon, det du gör idag"

jag lämnade ett hem för en bejakande hamn,
dansade med en sjöman i ett främmande land
han sa något om livet, han undrade vem,
jag lämnat i hamnen när jag lämnat ett hem

jag lovar att ringa från en annan kontinet,
där jag ligger i askan av alla broar jag bränt,
han sa att livet är bra roligt ändå
”jag har precis älskat dig, och nu ska du gå”

(då kan man säga farväl, man kan kyssa adjö
för att tillslut gå på grund i en bottenlös sjö)

låt mig veta var broarna jag brände i Paris hade lett mig
vad händerna jag släppte i London hade gett mig,
låt mig veta om morgonen i Nigeria alltid gryr,
om morgonstund har guld i mun när jag fortfarande flyr

för mitt bland alla båtar som längtar härifrån,
till kärlek, hela havet stormar på andra sidan ån,
står jag ensam i en hamn, jag hoppas du förstår
"det känns idag, det jag gjorde igår"




Fri vers av latenightblues
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-28 12:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues