Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idas sjunde dikt

i början av atlanten
besvarar många frågor sig själva
för sjömän som vänt segel efter vind
sagt adjö och och kysst hennes kind

på en perrong
och dina läppar svarar som en dans
något jag aldrig glömde i en stad
där jag har dragit tango efter vals

där jag lyssnat till musik
allt för många gånger
på ett språk jag inte talar
men funnit dig i alla sånger

jag har pratat om dig
som någon jag kände en vår
jag har sagt en gång i tiden
när jag menat igår

jag har sparat klangen
av skålen från ditt namn
jag vill veta om du drunknat
eller för längesedan gått iland

jag har sett för många vågor
för att simma i lugna vatten
ställt för många frågor
för att ligga sömnlös om natten

för i slutet av atlanten
ligger många drömmar kvar
för sjömän som aldrig kastat ankar
bland hennes djupa tankar

men där är jag din västanvind,
om jag får?




Fri vers av latenightblues
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-29 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues