Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tusen öars land

det är morgon i dina ögon
och soluppgång i ditt hår,
fjärilar i magen och blommor längst med dina lår

det slog ut i mig som rosor från ifjol
något som jag var rädd att känna
jag var den som stanna kvar
men samtidigt den som lämna

ett hjärta i hamnen
och du sa att du brann
att vinden drog in
långt efter det att jag försvann

till finland, tusen öars land
där jag kunde sagt ja
men tackade nej till en hand

där jag drack cider i för stora glas
och lyssnade till ekot
av en upprepad fras
(vi ses snart igen)

det går dagar och det går år
det faller löv men något består
jag vill ringa och berätta
om hösten som blev vår

så säg att du vill,
låt oss väcka den björn som aldrig sov




Fri vers av latenightblues
Läst 356 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-05-30 10:32



Bookmark and Share


  ULJO
Underbart, berörande och poetiskt.
2012-06-05

    ej medlem längre
Mycket vackert! Älskar Finland!
2012-05-30

  Hon kallar sig poet VIP
nu blir jag girig...
för fler texter
2012-05-30

  mare VIP
Så fin, många applåder !
2012-05-30
  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues