Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gissa vem jag är

Har du sett
Bergnäsbron
i skenet av en solnedgång
isen på väg att släppa
Under mig
sprickorna växer
Trampar på
måste hinna
vill inte det ska
försvinna
Ljuset
får staden att leva
gnistra, glimma
glöda
nästan brinna

Har du sett
röken
röken från
Stålverket
vägrar sova
vakar över dig
över mig
Visar att vi lever ännu en dag

Har du hört
malmvagnarna gnissla
gnissla förbi
När alla sover
endast malmvagnarna och jag

Känner du?
Känner du staden?
Staden är jag




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 494 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-31 12:14



Bookmark and Share


    Samed
Vad kul att läsa lite nytt av dig! Jag är inte stånd till några utförligare kommentarer nu, men jag diggar alltid dina beskrivningar av vår kära stad av is, vatten och metall. Snart ska vi ut och trampa igen!
2012-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart