Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du reser i kända författares fotspår

säg mig hur många dagar
som går genom dina år
hur många imorgon som smälter på dina tunga
och blir ett igår

du reser i kända författares fotspår,
jag reser i dina
vi börjar i london, böckernas stad
jag läser förtvivlat,
när du sakta vänder blad

vi letar efter kapitel,
tappade i rännsten,
efter bortglömda kyssar
på skakande ben

vi åker till paris, kärlekens stad
dricker champange och äter Noisette
i den vackraste stad jag nånsin sett

vi hittar punkter
som satta efter slut
vi känner hur något bultar
hur något längtar ut

så vi far till new york, drömmarnas stad
vi ler och vi sjunger
i livets maskerad

vi spanar efter paranteser
göda i snö
citerar stora män
om att gammal kärlek visst kan dö

(du rör i stora grytor
jag rör bara om)

så säg mig hur många dagar
som går genom dina år
hur många imorgon som smälter på dina tunga
och blir ett igår
(säg mig hur du mår)




Fri vers av latenightblues
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-01 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues