Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja så kan det vara


En gud som hatar barn?


Det finns en Gud som hatar barn
en Gud som går på gatan
Han söker varje hemlöst skarn
och klär sig dovt, som Satan

Det finns en Gud som krossar liv
en Gud som trampar stigar
Han går med stora tunga kliv
och hjälper dem som krigar

Det finns en Gud som bryr sig om
En Gud som letar vänner
Han ropar högt ett vredgat ”kom”
och vet vad mänskor känner

Det är den Gud som har all makt
Den Gud som bor i styrkan
Han leder varje sjuk till slakt
och bor i största kyrkan

Det är den Gud som leder oss
Den Gud vi själva äger
Han är en stor och grå koloss
i hjärtat slår han läger




Bunden vers av korpfjäder
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-02 21:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En underbar text sm förtjänar minst en omläsning, bokmärkes
2012-06-02
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder