Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen `Metamorfos´ utgiven 2007 på NIKITHA Förlag


Passionen för livet

Passionen för livet leder oss ut ur mörkret till ljuset.
Fröet kan inte veta vad som kommer att hända,
fröet har aldrig upplevt blomman.
Fröet är i säkerhet, fördolt inuti det hårda skalet,
men fröet prövar, släpper sitt hårda skal,
som är dess säkerhet,
och börjar röra på sig.

Omedelbart börjar kampen.
För fröet fanns inga faror,
fröet kunde överleva i tusentals år,
men för grodden finns det många faror.
Fröet beger sig iväg mot det okända,
ovetande om vart,
ovetande om varför.

Transformationen kommer när det är dags.
Precis som döden tar den dig från en dimension till en annan.

Det är vår största tillgång att kunna vänta på rätt ögonblick.
Hela existensen väntar på det rätta ögonblicket.
I tystnad och i väntan växer något inuti dig.
Och en dag tar det ett språng
och blir till en flamma.

copyright Eva Fidjeland




Fri vers av Eva Fidjeland
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-04 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Fidjeland
Eva Fidjeland