Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fyrverkeri

I ett annat tidsperspektiv är träden fyrverkerier
som exploderar ur marken

Regnet som tynger bladen
är stjärnor som faller

Smutsfläcken på fönstret
är andromedagalaxen

ingeting är

vad det är
sådär

Regniga dagar
inom dessa väggar
i en värld som inte är
någonting
utan tiden
och konsekvenser av det
tiden som strukturen bakom allt
tiden
gud och tiden

naturvetenskapen
kanske den mest bländande
soluppgången någonsin

ingenting syns i motljuset
siluetter av träd
blänkande droppar på blecket
känslan av kontroll
så omvälvande
stor
större än eken
större än sanningen
och
inget finns längre att frukta




Fri vers av Aaxel
Läst 193 gånger
Publicerad 2012-08-28 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel