Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strindbergs avlägsna släkting

Satt i min väninnas stora rum
tittade på då hon målade naglar
hon visar.

"Strindberg är en avlägsen
släkting."
"Menar du han som skrev Röda rummet?"
"Ja, du vet min mamma ville inte säga det."
"Är det sant?"
"Ja, så är det."

Hennes mamma hade sökt i släktböcker.

Vi tittade på varann och log instämmande.


"Kanske inte så lustigt du är konstnär."
"Så är det kanske."


Det visade sig då vi pratade om mitt skrivande
att hon berättade hon skrivit dikter.

"Underbart att författare får ta plats."


"August Strindberg var en mycket lustigt filur
som skrev sina böcker, men då Selma Lagerlöf
vann Nobelpriset var han där och mobbade
henne."

"Detta tjatar du om."
"Ja, klart hon är min idol."

Grollet lade sig och vi skrattade lite.
Insåg vi nästan tog vid där Selma
och August var.



Min älskade väninna, du är min vapendragare
du visar gång på gång din styrka, mod och ärlighet.
Tillsammans lyser vi upp vägen med våra ljus.

Då du blev 35 hade jag gjort en gåva
målat på en glasburk och skrivit
grattis 35 år i burken lade jag ett vitt
ljus, för din pappa. Tino är så lycklig
och lyser upp då vi här nere inte orkar.

August Strindbergs avlägsna släkting




Fri vers av Filosofen2
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-07 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2