Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan har slutat att stanna.

Imorgon tar treorna studenten.

Vänta. Då är det bara två år kvar tills det är min tur att sluta skolan. Hjälp.

Inga flera skolbänkar, lärare utan BH-ar, rastvakter, bollplank eller 12-kronors luncher.

Ticktack, tiden går så fort. Jag var nio i förrgår och nästa år kan jag ta körkort, köpa folköl på ICA och göra helt egna val. Vänta va? Jag är inte redo.

Jag är för liten, mamma & pappa, håll om mig.

För mycket beslut. Tiden går så fort. Jag kommer aldrig hinna leva. Lika bra att jag gömmer mig, väntar ut tiden så jag slipper att bli besviken.

Glädje blandas med sorg, förhoppningar blandas med ångest.

Vem är jag och vart är jag påväg?

Jag är sjutton och sitter fast, fastfastfast. Och jag vågar inte röra mig, för rädd för vad verkligheten bjuder på.


I förrgår var jag nio och imorgon är jag sjuttio, jag kommer aldrig börja leva.




Fri vers (Fri form) av tyngreänbly
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-07 21:55



Bookmark and Share


  Novemberrus
Tycker om det här!!
2012-09-25
  > Nästa text
< Föregående

tyngreänbly