Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

antijantetext




Människan Dansar såsom Fröerna för Vindarna

~¤~

Baksidan av demokratin är onödig och obehövlig
att de flesta gillar banan så att den födan är ok
även om jag gillar den väljer jag själv när jag äter den
men om man spelar Snoop Dogg stängs det av
för 60% säger det
det är inget samhälle för mig
som eftersträvas enbart av de som vill
låta staten tänka åt sig
som den lojale soldaten underkasta sig

utgångspunkten är inte målet
målet är inte heller resan vad zen än sen säger
multikloner av Dalai Lamor och Gandhis behövs
men målet är

Meningen med livet som det kallas i denna sfär

utgångspunkten det vi har gemensamt
det jag kan bidra med liksom varje annan individ
är att bejaka det specifikt unika i mig

så samspeltheten sprider sig i den globala världen
sammanjänkande av alla sfärer

Det är filosofisk matematik och fysik
för länge sedan kallat
metafysiskt parapsykologiskt
multietniskt multietiskt statsskick

Bananrepublikens övergång i multivitaminmonarki

Människan är som fröerna
ingenting kan stänga in ärtorna rullande ut i markerna att insupa näring och att där förtäras
och att så nya nästa år igen

ingenting kan inhägna förgätmigejen som sprider sig likt linet och maskrosbollarna
för vinden

28 Maj 2012

L Patrik W Johansson




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-09 06:40



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" till denna fina text!
2012-06-25

  L Patrik W Johansson VIP
Jag kör old school

skriver snabbt i block sen kopierar jag över och försöker låta bli att putsa mer än små stavfel och rytm

Be well,
LPWJ
2012-06-09

  LenaJohansson VIP
du detta var högklassig poesi...mkt bra
2012-06-09
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP