Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

 




Så fantastiskt skapad!

 

HERRE, du utrannsakar mig och känner mig.

2.

Om jag sitter eller står, vet du det; du förstår mina tankar fjärran ifrån.

3. 

Om jag går eller ligger, utforskar du det, och med alla mina vägar är du förtrogen.

4.

Ty förrän ett ord är på min tunga, se, så känner du, HERRE, det till fullo.

5.

Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.

6.

En sådan kunskap är mig alltför underbar; den är mig för hög, jag kan icke begripa den.

7.

Vart skall jag gå för din Ande, och vart skall jag fly för ditt ansikte?

8.

For jag upp till himmelen, så är du där, och bäddade jag åt mig i dödsriket, se, så är du ock där.

9.

Tog jag morgonrodnadens vingar, gjorde jag mig en boning ytterst i havet,

10.

så skulle också där din hand leda mig och din högra hand fatta mig.

11.

Och om jag sade: "Mörker må betäcka mig och ljuset bliva natt omkring mig",

12.

så skulle själva mörkret icke vara mörkt för dig, natten skulle lysa såsom dagen: ja, mörkret skulle vara såsom ljuset.

13.

Ty du har skapat mina njurar, du sammanvävde mig i min moders liv.

14.

Jag tackar dig för att jag är danad så övermåttan underbart; ja, underbara äro dina verk, min själ vet det väl.

15.

Benen i min kropp var icke förborgade för dig, när jag bereddes i det fördolda, när jag bildades i jordens djup.

16.

Dina ögon såg mig, när jag ännu knappast var formad; alla mina dagar blev uppskrivna i din bok, de var bestämda, förrän någon av dem hade kommit.

17.

Huru outgrundliga är icke för mig dina tankar, o Gud, hur stor är icke deras mångfald!

 

 

 

Ur Psaltaren

 

 

 




Fri vers av Vici
Läst 608 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-06-10 00:06



Bookmark and Share


    Amicus
Tack Vici för att du förmedlar denna underbara psalm!


2013-10-11

  Lars Hedlin
Underbart skaldat....
2012-12-16

    Upplandspoeten
Underbart vacker skrivet!
2012-10-28

    ej medlem längre
Inspirerande
2012-10-04

  Maria T
Underbar psaltarpsalm
Gud är stor
2012-07-02

  Ljusletaren
Så vackert ... för det är väl dina egna ord?
/kram
2012-06-15

  anits VIP
Underbar och vacker psalm
så mycket sanning och klokhet
i den
2012-06-10

  ResenärGenomLivet VIP
En underbar psalm.
2012-06-10

    ej medlem längre
Fin visshet!
2012-06-10

  mare VIP
Sanningens ord !
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Vici
Vici