Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en patetisk figur


Djävulen frestar mej att stänga av min själ



Djävulen frestar mej att stänga av min själ

men jag bara ler och spottar honom i ansiktet

En ond ängel viskar till mej konstant:

Johan du är så värdelös, du har ingen själ

och ingen kärlek, du är patetisk,

men jag bara ruskar på mej och hånler;

jag är ett Guds heliga barn och människa,

och mitt uppdrag här på jorden är att älska,

Älska, ÄLSKA...




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-11 03:29



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Korparna sitter på tvenne axlar,

drar i de trådar, där självkänsla bor,

förnuftet rusar i tankens klarhet,

Bjuder till kamp i månens glans,

Den lilla människan vill möta kvittrets
tjatter, lyssna till tankar om sin mänsklighet
i bomullsinlindad dans, där vi alls bodde
innan skalet kvävde, det som lungans
djup i sin början kan, / kram S
2012-06-11

  Dufvenberg
Det är ett bra motto: att Älska.
Fortsätt med det, trots att du
verkar få kämpa hårt med vardagen
periodvis?
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP