Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dem gråa hårstråns berättelse.




Varje hårstrå som blir grå innan sin tid,
har någon slags berättelse.
Vi vet det och vi testar det på den personliga planen.
Varje hårstrå som byter sin färg i förtid,
berättar om någon slags förtryck, väntan,
frustration, eller någon slags besvikelse.
Vårt gråa hår berättar vår berättelse i sin korthet
och utan förfalskning.
Må våra ansiktsmuskler ler genom att dra ihop
sig på ett specifikt sätt med vår vilja,
och sedan ler vår mask med finess och
kanske med falskhet.
Annars dom gråa hårstrån ljuger inte,
det är en expression som är ofrivillig,
genom olika reaktioner som pågår djupt in i oss.
Undertiden vår mask ska le med påstående
om en illustrerad lycklighet och vår tunga
ska säga att allt är bra och att allting
går som planerat, men våra hårstrån
som har blivit gråa i förtid kommer
att säga nånting annat…




Fri vers (Fri form) av zino
Läst 319 gånger
Publicerad 2012-06-12 14:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zino
zino