Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fredag den 15 juni 2012


Till fots från Gamla Stan tills åka med Djurgårdens bot.




Jag valde faktiskt en annan sätt
Att både hålla tyst
Jag och ting-ting staden.
Vi går sida vid sida.
Jag kunde inte hitta balans
Mellan fjordarnas tomhet vyer
Bland smala gatas koridorer
Och oändlighetens känslor
Sedan övergav jag smala gator i Gamla Stan,
Medan jag tror hör en suck
En blandning av söt och salt
Tränger under mi hy,
Solen blundar under en tupplur bakom moln.
Som alldeles nys
Kallade på mig till kaj i Stockholm,
Bara bittra smak
Plötsligt vaknade jag i min nonsens promenad
Av före veckans händelse bajonett manen
Upprepar om och igen fader vår.
Mellan verklighet och dröm
Så rensar jag ofta mitt hjärnspöke
Som kommer ifrån klara himlen av så mycket media.
Jag har tagit ansvar för att minna misstag, stepp
Och accepterat sociala dolda fasader och misser.
Nu väntar jag på småbåten till Djurgården.
Jag blir aldrig mätt på den blå hav och blå himmel.
En perfekt dag avslutas bara med en fader vår.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-15 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP