Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsen ballong


En vilsen ballong virvlar runt
studsar på gräset
lyfts av vinden
flyger upp i en dans

landar i lä vid en husvägg
vilar helt stilla, orörlig
som på nåder

runt knuten viner starka vindar
smörblommor och hundkex
böjs jäms med marken
syrenerna bugar djupt

ballongen vaggar oroligt
rullar runt, ut på gräset
på nytt upp i planlös dans
rycks iväg, far fram och åter
virvlar runt, runt, runt

så planlöst vill jag aldrig virvla
så viljelöst aldrig fara runt
som en övergiven kalasballong









Fri vers av Bringebruden
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-20 08:10



Bookmark and Share


  Luciana Pascual
Märkligt....jag kände en inre lugn när jag läste din dikt....jag tänker det är lite märkligt eftersom jag kände mig lite vilsen innan jag läste den...vilsen, ledsen....vilsen person...
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Bringebruden
Bringebruden