Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=16eO0sThGxo&NR=1


KRIG i mitt VARDAGSRUM



Jesus står på ena sidan av mej och änglarna,

på andra sidan står djävulen och dämonerna,

och båda sidor försöker få mej att fokusera

på dom... och jag slits emellan dom, känns som

om jag håller på att gå itu... vem talar sanning?

Mitt brinnande hat går mot djävulen, vars brinnande

hat går som ett spjut genom mitt förstånd, och Jesus

ropar mej till sej, och jag rusar i hans famn, och fylls av

Hans kärlek och ömhet och empati; Han vet min vardag;

jag har inte duschat på 10 dagar, hemmet ser ut som en

sophög, gräset växer högt på uteplatsen... och jag bär på

en utmattning som skulle få många att kasta sej framför

tåget... och kanske ett begynnande magsår...

men jag har bestämt mej för att leva, och leva

rebelliskt; och jag skrattar åt djävulen och dämonerna,

jag spottar dom i ansiktet, de kommer inte åt min själ,

och de vet dom... därför detta påblås av hat och

provokationer och sjuka makabra drömmar om natten,

och jag läser texter på den här sajten, och hittar jag någon

själsfrände; någon som brinner som jag, av en okuvlig kärlek

och sanningshunger, och det är SOMMAR nu, och jag känner

av hysterin hos folk; att nu ska livet levas, nu är det fest...

men jag jag längtar redan efter höstens stilla sans, septembers

lugn och ro, och jag ska ge ut en bok snart, det är 26 år sen

jag debuterade, så det är hög tid för comeback, och dricker mina

öl ikväll och lyssnar på Thåström Love Peace and Pitbulls, och jag

känner att Thåström är en själsfrände, en ursinnig krigare, en man

som vågar gå sina egna vägar, och jag funderar på att flytta ut på

landet igen... känner mej inte hemma här i förorten; för mycket

dåliga vibbar som går igenom de tunna väggarna, saknar att gå ut

i min egna trädgård med kaffe på morgonen, och sätta potatis

och gå i skogen, och spela HÖG musik precis när jag själv vill,

och jag funderar på att bli katolik, de kanske kan driva ut djävulen

och dämonerna ur mitt härjade väsen, så att jag äntligen kan andas.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-20 21:14



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Du är du och det räcker gott, utan demoner eller änglar
2012-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP