Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min katastrofala uppväxt






Mitt livs start var för kall & hård
Jag fick för lite omsorg & vård


När jag fyllde elva
Började marken skälva


Min pappa begick suicid
Min tillvaro kom på glid


Jag stängde av min sorg
Låste in allt i min bröstkorg


Lärde mej tidigt att stänga av
Som att gräva sin egen grav


För min familj var det att blunda tuta & köra
På ytan ordning men innanför en enda röra


Det höll så länge det höll
Sen ramlade mitt liv omkull


Vid arton var jag en våt fläck
Knockoutad & i däck


Vår familj var schizoid
Vi var invaggade i en falsk frid


Alla tyckte mamma var så stark
Bara det att hon gick på "knark"...


Jag blev svårt ja allvarligt sjuk
Långt ifrån mina sinnens fulla bruk


Men så mötte jag en god fé
Hon fick mej att åter skratta & le


Hon smekte mej med sanning & kärlek upp ur min grav
Tillsammans tumlade vi genom miraklernas ljushav


Även den trasigaste människa går att laga
Så slutar denna annars så sorgliga saga.









Bunden vers (Rim) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-22 18:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"Även den trasigaste människan går att laga". Det låter hoppfullt för många. Tack för texten.
2012-06-22

  Frozenflower
Fantastiskt beskrivet ryser och önskar framtidstro och hopp!
2012-06-22

  Annie b'larsson VIP
Ärligheten och äktheten är alltid oslagbar. Din text är guld.
2012-06-22

  Dufvenberg
Kanonbra!!

Även om man sätter i halsen av hicka
över hur jävligt livet kan bli.

Men så blev det ju ändå bra!

Länge leve kärleken.
2012-06-22

  Mats Henricson
Instämmer i kören nedan ! Briljant och ärligt ! Bokmärker !
2012-06-22

  BillyTheKid
Kanon!!!
2012-06-22

  Gunnar Hilén VIP
det här är ju STORARTAT...typiskt att människor inte klarar av att se det...jag vill ge texten och författaren ett rungande GRATTIS och en riktig go kram.
2012-06-22

  NågonAnnans
En underbar dikt om något som är mycket, mycket svårt! Här har du fått till en text med mycket känsla , gillar den skarpt! *applåd*
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP