Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I nöd och lust...


Askan...

Brisen
smeker hennes ansikte
Hon känner havstänket som
ger henne ljumna kyssar
i hennes ansikte
Saltet mot hennes tunga

Hon tänker...
på honom

Han älskade att stå här
Precis som hon gör nu
Här har de gjort allt tillsamans
Älskat i sanden
Skrattat
Gråtit
Delat livet
Som viloplats

I nöd och lust
De fick följa
alla slingriga vägar

I nöd och lust
De hade varann
De älskade
De gav nytt liv
De förlorade varann

I nöd och lust
De kämpade in i det sista
Ville så gärna behålla varann
Förlänga dagarna

In i det sista
Nära de var

I nöd och lust
De gav den sista kyssen
Hennes kropp tätt intill hans
För att han inte skulle känna sig ensam
När han gick in sitt nya land
Tills döden skiljer oss åt...

I nöd och lust
Hon kommer alltid förbli hans
Men ändå fortsätta sitt liv
Det..
hade hon lovat

Hon känner en hand i sin

Mamma...
ska vi inte lägga pappa i havet nu...

Hon böjer sig ner
smeker flickans kind
Tar upp den vackra urnan i sin hand
Tar av locket
Sprider askan på havets yta

I nöd och lust
Älskling
Din sista vilja
Beviljas

Flickan slänger av sig kläderna
Rusar i vattnet
Mamma...
kom och bada med pappa
Han säger att han vill det

Hon slänger av sig kläderna
Springer skrattande i...







Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 529 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-23 08:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman