Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Interlingua / Svenska


Mundos e galaxias / Världar och galaxer


"Ille qui salva un vita salva un integre mundo"
Talmud

Mundos son nascite e mundos mori
tanto simile le un al altere
ma al mesme tempore tanto differente
Galaxias se forma e dispare
illos son governate del mesme leges
ma intra iste leges illos crea
sempre nove variationes
Certe mundos vulcanic
se lacera, explode e mori
durante que alteres
post annos se frigida
su continentes deveni rigide
e illos attinge vetulessa
e solo mori quando
su stellas son extinguite

=

"Den som räddar ett liv räddar en hel värld"
Talmud

Världar föds och världar dör
så lika varandra
men samtidigt så väsensskilda
Galaxer bildas och försvinner
de lyder samma lagar
men inom dessa skapar de
ständigt nya variationer
Vissa vulkaniska världar
sliter itu sig själva,
exploderar och dör
medan andra
kyls ned med åren
deras kontinenter stelnar
och de uppnår hög ålder
och dör först
när deras stjärnor slocknar




Fri vers av Ken Taurus
Läst 364 gånger
Publicerad 2012-06-23 09:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Taurus
Ken Taurus